Krypto­radio

Yhdistä bitcoin-verkkoon mistä tahansa – jopa ilman Internet-yhteyttä!

Tutustu projektiin GitHubissa

Lehdistötiedote: Suomalaiset käynnistävät Bitcoin rahasiirtojen lähetyksen

Kryptoradio-nimellä kulkeva hanke mahdollistaa vertaisvaluuttamaksujen välittömän vastaanoton digi-tv-laitteen ja uuden ohjelmiston avulla ilman Internet- tai puhelinyhteyttä.

Koodilehto osk käynnistää yhdessä Krypto FIN ry:n kanssa kehityshankkeen, joka tähtää vertaisvaluuttojen transaktiodatan lähettämiseen radioteitse. Teknologiaratkaisu mahdollistaa vertaisvaluutoilla tehtyjen maksujen seuraamisen ja vastaanottamisen digi-tv-vastaanottimilla.

Lähetettävä data koostuu tosiaikaisista Bitcoin- ja FIMKrypto-verkkojen transaktioista, jotka lähetetään Digitan lähetystekniikan ymmärtämässä muodossa TV-lähetyksen ohessa. Lähetys on vastaanotettavissa koko Suomessa pohjoisinta Lappia ja Ahvenanmaata lukuunottamatta.

Koelähetykset alkavat 1.9.2014 ja kestävät kaksi kuukautta. Testijakson aikana kenellä tahansa on mahdollisuus kehittää ja testata käytännössä järjestelmää hyödyntäviä laitteita ja sovelluksia. Koelähetysten jälkeen aikomuksena on jatkaa lähetyksiä kokoaikaisesti, mikäli saadut kokemukset ovat positiivisia ja toiminnalle löytyy riittävä rahoitus.

Bitcoin on hajautettu digitaalinen valuutta, joka mahdollistaa nopeat maksutapahtumat kaikkialla maailmassa. FIMKrypto eli FIMK on Krypto FIN ry:n viikolla 27 julkaisema suomalainen kryptovaluutta, joka pyrkii Bitcoinin rinnalle sähköiseksi maksu- ja viestijärjestelmäksi Suomessa ja kansainvälisesti.

Krypto FIN ry on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka kehittää FIMK-järjestelmää ja pyrkii edistämään sen toimintaa. Koodilehto on IT-alan ammattilaisista koostuva jyväskyläläinen ohjelmistoyritys.

Lisätietoja

  • Krypto FIN ry, Svante Lehtinen, info@fimk.fi
  • Koodilehto osk, Joel Lehtonen, joel.lehtonen@koodilehto.fi +358 40 685 1884
  • Nettisivut: http://kryptoradio.koodilehto.fi/